Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Z důvodu nového e-shopu prosíme o Vaši novou registraci.

Nahlédněte s námi do světa IBC kontejnerů

Nahlédněte s námi do světa IBC kontejnerů

Nahlédněte s námi do světa IBC kontejnerů. Možná zjistíte, že se hodí i vám

IBC kontejner – pojem řadě lidí známý, ale jaký je rozdíl mezi novým a repasovaným? K čemu všemu se dá využít? A jak se u nás takový kontejner čistí? Pojďte s námi krátce nahlédnout do světa IBC kontejnerů 😊.

IBC, tedy intermediate bulk container, je objemný kontejner, respektive obal určený pro skladování a přepravu kapalných látek, jako jsou chemikálie, potravinářské výrobky, nápoje nebo produkty zemědělského průmyslu či stavebnictví. Můžou sloužit i zákazníkům, kteří ho využijí například na vodu nebo jako septik. Naše firma nabízí IBC kontejnery o objemu 300, 600 nebo (nejčastěji využívanou) 1000 litrů.

Vnitřní nádoby IBC kontejnerů jsou vyrobeny z HDPE plastu (polyethylen s vysokou hustotou), a jsou tak odolné vůči většině chemikálií. Vnější konstrukce je vždy z oceli. 

IBC kontejnerům se naše firma Obal centrum věnuje už od svého vzniku, tedy více než dvacet let. Jejich využití je totiž velmi široké a potkat se s nimi můžete v průmyslu, ale i na zahradách. Zakoupit lze samozřejmě nové, ale u nás také repasované IBC kontejnery. Taková varianta je přívětivá jak z hlediska udržitelnosti, tak k peněžence zákazníka.

Jak kontejnery repasujeme?

Nejprve kontejnery roztřídíme na ty, které lze a které již nelze vymýt. Ty, které vymýt nelze, zlikvidujeme. U těch, které jsou určené k mytí, pak probíhá další třídění podle látky, která byla v kontejneru uskladněna a podle toho zvolíme plán, druh a náročnost čištění. Náročnost dělíme do několika skupin – ruční, standardní a náročné. Při standardním projde kontejner čistící linkou, při náročném absolvuje kontejner předmytí, dvě „koupele“ v čistící lince, a nakonec ještě ruční domytí. To se provádí tlakem tryskami, horkou vodou a sušení horkou párou. Odnímatelné díly jako víko, těsnění a spodní záslepka se z kontejneru sundávají a myjí se ručně. Pokud u některého z dílů zjistíme závadu, nahradíme ho novým. Nedílnou součástí je očištění od samolepek, polepů nebo jiného značení, a také tlaková zkouška. Posledním krokem je konečná výstupní kontrola vnějšku i vnitřku kontejneru.
Repasovaný kontejner určitě ocení například zahrádkáři, a to díky nižší pořizovací ceně, ale zároveň dlouhé životnosti. Takový kontejner je ideální využít například jako septik. Pro užitkovou vodu se pak hodí tzv. REKO IBC kontejner, tedy takový, který má novou vnitřní nádobu a použitou vnější klec.

Kromě repasovaných a REKO kontejnerů nabízíme i další kategorie:
  • Úplně nové
  • Repasované (kompletně vymyté)
  • REKO (nová vnitřní nádoba a použitá klec)
  • Antistatické (díky svým vlastnostem určené i do prostor s nebezpečím výbuchu, a to zejména do skladů hořlavin)
  • AdBlue (určené k přepravě a skladování AdBlue pro použití v nákladních automobilech)
S výběrem konkrétního kontejneru rádi poradíme, neváhejte se na nás obrátit

Dne 9. prosince 2023